Herfstmarkt

 
       

AFTRAP VAN HET HERFSTSEIZOEN

Op zondag 30 oktober 2016 komt de mobiele fruitpers naar de Maashorst Herfstmarkt bij De Heische Hoeve in Loosbroek. Wie het wil kan die dag zijn fruit uit eigen boomgaard laten persen en pasteuriseren of er een heuse borrel van laten stoken in de Maashorst distilleerderij.

Het fruit wordt door deze machine gewassen, geperst, gepasteuriseerd en afgevuld in 5-liter pakken. Het sap is ongeopend 2 jaar houdbaar. Voor 1 liter sap is ongeveer 1,4 kg. fruit nodig en het persen kost € 1 per liter. Vanaf 100 kg (dat is ongeveer 5 kisten vol) kunnen bezoekers hun eigen appels en/of peren al laten persen. Afhankelijk van het ras en de kwaliteit kan een sapopbrengst van 70% gehaald worden. De resterende 30 procent is fruitpulp en die wordt door De Heische Hoeve in eigen distilleerderij vergist en afgestookt tot eau-de-vie of likeur die men ook kan bestellen. En wat is er nou mooier dan naast puur sap ook een ambachtelijk gestookte borrel of likeur van je eigen appel- of perenboom te kunnen presenteren?

Belangstellenden voor fruit persen kunnen zich nu al opgeven bij De Heische Hoeve via www.heischehoeve.com/aanmelden-mobiele-fruitpers. Hierbij geldt wel: vol is vol! Naast de mobiele fruitpers is er 30 oktober nog veel meer te zien en te beleven tijdens de Maashorst Herfstmarkt, die het begin van het herfstseizoen markeert en allerlei aspecten toont van natuur, jacht, visserij, roken, culinair genieten en lifestyle in en om de Maashorst. Er is veel ruimte voor proeverijen en natuurlijk worden veel producten voorzien van bereidingstips en leuke recepten. Ook voor standhouders is nog ruimte om zich aan te melden. Meer informatie: 0413-229153

   

Fruit aanmelden

Standhouders aanmelden

   
     
     

Wanneer? zondag 30 oktober 2016
Hoe laat? van 10.00 – 17.00 uur

Waar? De Heische Hoeve, Heideweg 1a Loosbroek
Wat kost het? De toegangsprijs is € 2,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.