Herfstmarkt zondag 21 oktober 2018 10.30 - 16.30 uur - Gratis toegang

 
       

AFTRAP VAN HET HERFSTSEIZOEN

De Herfstmarkt staat zondag 21 oktober geheel in het teken van het herfstseizoen en toont allerlei aspecten van de natuur, jacht, visserij, roken, culinair genieten en lifestyle in en om de Maashorst. Er is bij De Heische Hoeve heel veel ruimte voor proeverijen en natuurlijk worden veel producten voorzien van bereidingstips en leuke recepten. Een bijzonder smaakvolle markt waarbij het boerenleven en bijzondere streekproducten centraal staan.

Spraak- en smaakmakend  is ook de mobiele fruitpers die bij de Herfstmarkt bij De Heische Hoeve in Loosbroek aanwezig is. Wie het wil kan die dag zijn fruit uit eigen boomgaard laten persen en pasteuriseren of er een heuse borrel van laten stoken in de Maashorst distilleerderij.

Het fruit wordt door deze machine gewassen, geperst, gepasteuriseerd en afgevuld in 5-liter pakken. Het sap is ongeopend 2 jaar houdbaar. Voor 1 liter sap is ongeveer 1,4 kg. fruit nodig en het persen kost € 1,25 per liter. Vanaf 100 kg (dat is ongeveer 5 kisten vol) kunnen bezoekers hun eigen appels en/of peren al laten persen. Afhankelijk van het ras en de kwaliteit kan een sapopbrengst van 70% gehaald worden. De resterende 30 procent is fruitpulp en die wordt door De Heische Hoeve in eigen distilleerderij vergist en afgestookt tot eau-de-vie of likeur die men ook kan bestellen. En wat is er nou mooier dan naast puur sap ook een ambachtelijk gestookte borrel of likeur van je eigen appel- of perenboom te kunnen presenteren?

Belangstellenden voor fruit persen kunnen zich nu al opgeven bij De Heische Hoeve via www.heischehoeve.com/aanmelden-mobiele-fruitpers. Hierbij geldt wel: vol is vol! Naast de mobiele fruitpers is er 21 oktober nog veel meer te zien en te beleven tijdens de Herfstmarkt, die het begin van het herfstseizoen markeert en allerlei aspecten toont van natuur, jacht, visserij, roken, culinair genieten en lifestyle in en om de Maashorst. Er is veel ruimte voor proeverijen en natuurlijk worden veel producten voorzien van bereidingstips en leuke recepten. Ook voor standhouders is nog ruimte om zich aan te melden. Meer informatie: 0413-229153

   

Fruit aanmelden

Standhouders aanmelden

   
     
     

Wanneer? zondag 21 oktober 2018
Hoe laat? van 10.30 – 16.30 uur

Waar? De Heische Hoeve, Heideweg 1a Loosbroek
Wat kost het? gratis toegang.

 
 

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

   Werkdagen 7.30 - 21.00 uur  
     
    Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
       
  E-mail info@heischehoeve.nl  
       
  Telefoon 0413-229153  
 

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Even voorstellen | Helma van Breda

Even voorstellen | Helma van Breda

woensdag 11 september 2019

Je krijgt onze mensen regelmatig aan de telefoon, of je ontmoet ze. Maar wie zijn ze nou eigenlijk? Wat is hun achtergrond, hun bevlogenheid? Tijd voor een blik achter de schermen. Deze keer: Helma van Breda

‘Echt alles is anders, sleur bestaat hier niet’

Helma zorgt ervoor dat het bij de Heische Hoeve allemaal spik en span is.…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč