Even voorstellen | John van Wijk

Even voorstellen | John van Wijk

zaterdag 31 augustus 2019

Je krijgt onze mensen regelmatig aan de telefoon, of je ontmoet ze. Maar wie zijn ze nou eigenlijk? Wat is hun achtergrond, hun bevlogenheid? Tijd voor een blik achter de schermen. Deze keer: John van Wijk

Steeds nieuwe dingen uitproberen

De wieg van John van Wijk stond in Valkenswaard maar zijn thuis is in Vinkel. Hij volgde de hotelschool in België en bouwde daarna aan een brede kennis en kunde bij meerdere bedrijven en disciplines. Hij runde een eigen café, deed outdoor activiteiten met kano’s, verkocht kaas en was manager bij hotels in Breda en Eindhoven. “Ik verkocht kaas terwijl ik zelf geen kaas lust,” vertelt John. “Misschien is dat wel de belangrijkste praktijkles die ik heb geleerd, het besef dat het niet om jou gaat, maar om de beleving en smaak van de ander.”

Ergens in 2017 zag hij de vacature voor outdoor medewerker bij de Heische Hoeve. “Dichtbij huis en dichtbij wat ik graag doe. Al snel kwam daar horeca, personeelsplanning en sales bij. Eigenlijk ben ik het manusje van alles. De Heische Hoeve is voor mij daardoor veel meer dan een baan. Het is een plek waar ik mijn kennis, kunde en passie kan delen. De ene dag is gevuld met kantoorwerk of het begeleiden van een stagiaire, een andere keer ben ik buiten met elektrische jeeps of kano’s in de weer. Dezelfde kano’s overigens waar ik ooit in Valkenswaard mee begon. Ook dat is de Heische Hoeve; steeds nieuwe dingen uitproberen, van whisky tot voedselbos. En het mag een keer mislukken en ook dat maakt het extra uitdagend en leerzaam.

Ik geniet dan ook elke dag met volle teugen van het werk, en het enthousiasme van mijn collega’s en de gasten. Het is een informele plek, een beetje boerderij, maar vooral heel veel Brabantse gastvrijheid. En dat spelen we niet, dat zijn we.”

 
 

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

   Werkdagen 7.30 - 21.00 uur  
     
    Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
       
  E-mail info@heischehoeve.nl  
       
  Telefoon 0413-229153  
 

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Viruscrisis... of kans?

Viruscrisis... of kans?

zondag 15 maart 2020

23 jaar geleden werd onze boerderij getroffen door een heftig virus: de varkenspest. Een crisis die aan de rest van Nederland grotendeels voorbij ging, maar voor ons huis en haard op het spel zette. En toch... Uiteindelijk ontstonden uit deze crisis ook nieuwe nog mooiere bedrijven op het erf van de boerderij, waaronder De Heische Hoeve .

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč