Bus Whisky wint weer goud in Azië

Bus Whisky wint weer goud in Azië

woensdag 23 maart 2022

“Gouden medaille bij China Wine & Spirits awards”

Eind 2019 werd Bus Whisky succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up uit tot de tweede whiskyproducent van Nederland. Dennis Hurkmans en Ezra Leeger zijn eigenaren van de Loosbroekse whiskystokerij. Hun stokerij werd eind vorig jaar tijdens de Global Green Awards al bekroond met goud voor de duurzaamste whiskyproducent ter wereld. “Dat is natuurlijk geweldig, maar een duurzaamheidsprijs zegt nog niks over de kwaliteit van de whisky”, aldus Hurkmans. “Dat we nu ook goud winnen voor kwaliteit is de kroon op ons werk”.

Bus Wisky is tijdens de China Wine & Spirits awards in Azië beloond met een gouden medaille voor de op bourbon vaten gelagerde streekwhisky van het Brabantse whiskyhuis. En daar zijn ze trots op in Loosbroek, waar ze zelf ook de brouwgerst verbouwen voor deze unieke streekwhisky. Bij China Wine & Spirits awards wordt puur gejureerd op de prijs-kwaliteitverhouding, legt Ezra Leeger uit. Dat betekent volgens haar dat een relatief prijzige whisky als Bus, ook extra kwaliteit moet brengen om hoog te eindigen. “We hebben de ambitie om mee te doen in de top”, aldus Leeger. “Dan is het super als we nu al in staat blijken om internationaal goud te halen. En dat voor een whisky die nog maar drie jaar oud is. Dan weet je dat er nog veel meer moois in het vat zit als we gaandeweg ook meer oudere whisky’s uit gaan brengen”.

De prijswinnende whisky is al ruim drie jaar geleden gestookt door Heeschenaar Rob Ulijn, de eerste master distiller van Bus Whisky. Dat vat is dit jaar door zijn opvolger Marcel van Roessel gehuwd en gebotteld en daarmee een mooie co-creatie van de twee opvolgende master distillers van Bus Whisky.  

De China Wine & Spirits Awards vormen een belangrijke springplank voor whiskylabels die China willen binnenkomen. Maar desgevraagd blijkt dat export bij Bus nog niet aan de orde is. Dennis Hurkmans: “We kunnen op dit moment niet voldoen aan de binnenlandse vraag naar Bus Whisky, dus met export zijn we nog helemaal niet bezig. Maar wie weet wat er over een paar jaar in het vat zit.”

Bus Whisky won eerder al goud in Hongkong voor duurzaamheid en medailles bij de London Spirits Competition in London (2x zilver) en de USA Spirits Ratings in San Francisco (brons).

Rondleidingen & restaurant
De Bus whiskystokerij is 7 dagen per week geopend voor publiek. Dagelijks zijn er rondleidingen om 16.00 uur en in het weekend zijn er extra tours om 11.00 uur en 13.30 uur. Ook het boerderijrestaurant van Bus Whisky is 7 dagen per week geopend. Vooraf reserveren is aanbevolen via www.buswhisky.com

 

Master distiller Marcel van Roessel en zijn voorganger Rob Ulijn proosten samen op hun teamprestatie

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       
     

 

Nieuwsmeer nieuws >>

De Heische Hoeve in nationale Food100

De Heische Hoeve in nationale Food100

zondag 03 september 2023

Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. De…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.