Ontdekkingstocht door Brabant - lang weekend

€ 350,00 p.p. incl. BTW

Programma

 
PROGRAMMA  
   
14.00 uur  Ontvangst met koffie/thee en een versnapering 
   
14.30 uur Uitleg van het programma
Bij grotere groepen delen we de groepen in tweeën en wisselen we halverwege het programma tussen de whyskystokerij en het brug bouwen
   
14.45 uur Wie Molt de Brug?
 
Het doel van deze activiteit is om met je groep een brug te maken met 2 teams: team rood en team blauw. Je overbrugt een 'rivier' van 2 meter. Je maakt in 2 teams allebei de helft van de brug, de teams werken dus samen.
 
Je krijgt een kaartje met je taken en de beschrijving wat je moet doen. Een team bestaat tenminste uit een manager, een ingenieur, bouwers, een messenger én een bedrijfsspion, een mol die zo onopvallend mogelijk probeert om de boel te saboteren.
 
Beide teams krijgen een box met de benodigdheden voor het bouwen van de brug en een set palen. Jullie krijgen 1 uur de tijd om de brug te bouwen
   
15.45 uur Afbreken en pauze
   
16.00 uur Prijsuitreiking & ontmaskering van de mol
  We gaan kijken of het gelukt is om de brug te bouwen en hoe ver jullie zijn gekomen. We sluiten af met een prijsuitreiking voor het winnende team en elk team moet zijn saboteur aanwijzen.
   
16.15 uur Rondleiding whiskystokerij
  De Heische Hoeve stookt in haar eigen distilleerderij een heuse streekwhisky. Het hele proces 'van korrel tot borrel' is streekgebonden: van het water, tot de teelt van de brouwgerst tot het afstoken en lageren van de whisky. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het distilleerproces. Maar whisky is vooral geduld oefenen, want whisky is pas echt whisky als hij tenminste drie jaar èn een dag op eikenhout heeft gelegen. 
   
17.00 uur Gezamenlijke borrel

 

 
18.00 uur Pizza-Workshop
  Heb jij wel eens een pizza met streekproducten gemaakt? We beginnen de workshop met het opstoken van de steenoven. Terwijl deze ambachtelijke hout-oven opgestookt wordt gaan we aan de slag met de voorbereidingen. 
 
Het geheim van een heerlijke pizza is de bodem. Zelf deeg maken is een tijdrovende klus omdat het deeg een tijdje moet rusten. Daarom hebben we dat gedeelte al voor jullie voorbereid, net als een huisgemaakte basissaus van verse tomaten uit de regio die niet mooi genoeg zijn voor de supermarkt, maar meer dan mooi genoeg voor onze pizzasaus en zo niet verloren gaan.
 
Je krijgt de gelegenheid om de toppings helemaal naar jouw keuze samen te stellen en zelf te snijden. Je krijgt een uitgebreide keuze uit verse ingrediënten en kruiden -waar mogelijk biologisch- van het seizoen uit de eigen moestuin en boomgaard op De Heische Hoeve. Die vullen we aan met vis uit onze forelvijver en mooie groenten en kazen van boeren uit de buurt. 

Je bent helemaal vrij om er je eigen draai aan te geven. Kaas, vlees, vis, vegetarisch, veganistisch of halal, er is voor ieder wat wils en je kunt onbeperkt genieten.
   
20.30 uur Borrel bij kampvuur of open haard
Een absolute sfeermaker is de borrel tijdens het kampvuur aan het water. Bij minder weer kan er geborreld worden rond de open haard.
   
00.00 uur Overnachting 2 persoonskamer
Wanneer u zich 's avonds terugtrekt in uw geheel in stijl ingerichte kamer, ervaart u de ultieme stilte van het platteland. Goed uitrusten en weer nieuwe energie opbouwen.
   
09.00 uur Uitchecken & Boerenontbijt
Een bourgondisch ontbijt met diverse streekproducten en sterke koffie om ontspannen wakker te worden.
   
10.45 uur Uitleg van het programma.
   
11.00 uur Fietstocht naar de Kilsdonkse Molen
We vertrekken per familiefiets naar de Kilsdonkse watermolen
   
12.00 uur Rondleiding Kilsdonkse watermolen
Via de lanen van het eeuwenoude landgoed Zwanenburg komen we aan bij de 14e eeuwse Kilsdonkse watermolen in Dinther. Deze molen is met een gecombineerde aandrijving een zogenaamde 'watervluchtmolen'. Deze molens komen verder niet meer voor in Nederland en zijn ook in het buitenland uiterst zeldzaam. Tijdens een rondleiding bekijk je de korenmolen op de rechteroever, die zowel door wind- als door waterkracht aangedreven wordt en de oliemolen op de linkeroever, die alleen op waterkracht werkt.
   
13.00 uur Lunch te velde
  De instapplaats van de kano's bij Kilsdonkse Molen vormt het decor voor een lunch te velde, een luxe picknick.
   
14.00 uur Kanovaren & Fluisterboot
  Per kano en fluisterboot vertrekken we vanaf de Kisldonkse Molen naar naar Kasteel Heeswijk. Met twee à drie personen per kano verken je de Meijerij vanaf het water. De combinatie van het prachtige Brabantse landschap en het actief zijn op het water spreekt veel mensen aan. De sportieve mensen kunnen met de kano, de minder sportieve deelnemers kunnen met de fluisterboot (max 28 zitplaatsen)
   
15.30 uur Aankomst bij Kasteel Heeswijk
Uiteindelijk meer je aan bij het Kasteel. Deze voormalige waterburcht is een kasteel in de ware zin van het woord, met torens, galerijen, een kasteeltuin en omgeven door een brede slotgracht.
   
15.30 uur GPS Tocht
Te voet vertrek je door het Brabantse landschap. Je hebt een leuke tocht door de bossen voor de boeg. Het eindpunt is nog even onbekend. Tijdens deze 'dropping' wandel je in teams door het schitterende landschap en beantwoord je onderweg diverse vragen. Via GPS ontvouwt zich de te lopen route.
   
17.30 uur Terugkomst op De Heische Hoeve
  Bij terugkomst op de Heische Hoeve staat er een welverdiende borrel op jullie te wachten.
   
18.30 uur BBQ met streekproducten
De Heische Hoeve werkt vrijwel uitsluitend met streekproducten! Onze BBQ's bestaan daarom vrijwel geheel uit vlees van door ons persoonlijk geselecteerde boeren. Onze bakker gebruikt o.a. lokaal geteelde granen als spelt en we telen onze groenten deels zelf en halen ze bij boeren in de buurt. Ook staan tijdens jullie verblijf gezonde fruitsappen en onbeperkt biologisch handfruit tot jullie beschikking. 
De Heische Hoeve werkt met een open bar systeem, dus je mag zelf BBQ-en en je eigen biertje tappen! We hebben een fantastisch eigen streekbier op de tap. En onze arrangementen zijn alles-inclusief, dus je kunt onbeperkt genieten van al deze heerlijke lekkernijen uit de streek!
   
21.30 uur Pubquiz
  We stellen kosteloos een pubquiz, beamer en stemkastjes beschikbaar zodat jullie op eigen gelegenheid een quiz met de groep kunnen doen. (Begeleiding door een quizmaster is op aanvraag mogelijk)
   
22.30 uur Borrel bij kampvuur of open haard
Een absolute sfeermaker is de borrel tijdens het kampvuur aan het water. Bij minder weer kan er geborreld worden rond de open haard.
   
00.00 uur Overnachting 2 persoonskamer
Wanneer u zich 's avonds terugtrekt in uw geheel in stijl ingerichte kamer, ervaart u de ultieme stilte van het platteland. Goed uitrusten en weer nieuwe energie opbouwen.
   
10.00 uur Uitchecken & Boerenontbijt
Een bourgondisch ontbijt met diverse streekproducten en sterke koffie om ontspannen wakker te worden.
   
11.00 uur Uitleg van het vervolgprogramma.
   
11.15 uur
4x4-Ecotrail
Met 4 personen rij je in een elektrische cabriojeep van start naar finish met behulp van een bolletje-pijltje roadbook.
   
12.15 uur Terugkomst op de Heische Hoeve met koffie en een worstenbroodje
   
13.00 uur Einde van een geslaagd bedrijfsuitje!
     

 

Specificaties

Prijs
€ 350,00 p.p. incl. BTW
Aantal personen
Minimaal 10
Arrangement
all-inclusive
Beschikbaar
1 april -1 november
Check beschikbaarheid

Offerte Reserveren

Inclusief

 • Ontvangst op een unieke lokatie met onbeperkt koffie/thee/frisdrank en een lekkernij uit de streek.
 • Alle genoemde outdoor- en buitensport activiteiten.
 • Alle genoemde excursies in het programma.
 • Begeleiding door professionele instructeurs die je vaste aanspreekpunt zijn gedurende de dag.
 • Uitgebreide en gevarieerde lunch te velde met streekproducten.
 • Borrel bij terugkomst op De Heische Hoeve.
 • Uitgebreide luxe BBQ met streekproducten.
 • Upgrade-mogelijkheid naar Outdoor Cooking.
 • Open bar concept met onbeperkt drankjes (wijn, bier, fris).
 • Zelf je eigen biertje tappen!
 • Goede bereikbaarheid en gratis parkeergelegenheid voor 100 auto's voor de deur.
 • Borrel bij kampvuur of haardvuur.
 • Overnachting in een landelijke hotelkamer met wireless internetverbinding.
 • Gratis joggingroutes en sportschoenen beschikbaar.
 • Uitgebreid luxe ontbijtbuffet met streekproducten.
 • Mogelijkheden voor leuke relatiegeschenken.
 • Combinatiemogelijkheden met vergaderingen.
 • Gratis busvervoer vanuit heel Nederland en België vanaf 35 personen.

Beschikbaarheid

In deze stap checkt u online of het door u gewenste arrangement nog beschikbaar is op de aangegeven datum. Indien de datum is volgeboekt, worden alternatieve data aangedragen.

TIP: als je een meerdaags arrangement kiest, is het voldoende als de aankomstdatum groen is. Het is geen probleem als de volgende dagen rood zijn.