Lentemarkt & Kersenbloesemtocht

MAASHORSTBOEREN TRAPPEN LENTE AF MET KERSENBLOESEMTOCHT

De bloei van de kersenbomen is het teken dat de lente is begonnen! Deze bloesemperiode is een uitgelezen tijdstip voor een bezoek aan De Maashorst: de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en toont haar eerste kunstwerken. De kersenbomen luisteren met hun weelderige bloesem de aftrap op van het toeristische seizoen in De Maashorst. Volg de Kersenbloesem tocht op de fiets of met de auto op zondag 6 april 2014.

Enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden valt de bloesemperiode van kersenbomen tussen begin april en begin mei. Zon, regen en wind bepalen de duur van de bloei. De kersenbloesem staat symbool voor de start van het streekproductenseizoen. De bloesem kondigt de oogst aan die zich uitstrekt van medio juni tot eind augustus. De hele zomer door worden er streekproducten uit De Maashorst geserveerd in talrijke cafeetjes, theetuinen en restaurants. Heb je al geproefd van Maashorst kersenbier? Of wat denk je van kersensappen en jams? En ook lokale kersenlikeuren komen er aan! Nog groter is het aanbod van kersengebak en snoeperijen. Alle reden om dus maar eens een kijkje te nemen bij de Maashorstboeren om zelf te zien hoe kersen nu eigenlijk groeien.

De Maashorstboeren hebben daarvoor weer een leuke route uitgezet, deelnemers kunnen op elk gewenst punt opstappen. In Vorstenbosch is er een speciaal kersenspel voor de kinderen. Diverse boomgaarden zijn open voor publiek evenals D’n Ujese Bogerd in Uden. Er is een demonstratie imkeren, een tentoonstelling over de kersenteelt en er is muziek op terrassen in de boomgaard. En er is nog veel meer te zien en te doen! Dit jaar is er ook voor weer een autoroute die mensen kunnen rijden. De routes kunt u hier downloaden. De Heische Hoeve organiseert een Lentemarkt met kraampjes met streekproducten rond de boomgaard.

     
     

Op het boerderijterras van De Heische Hoeve is muziek, kersenbier, de distilleerderij is voor publiek geopend en er zijn kersensappen en bloesemthee voor de kinderen en verder zijn er proeverijen en live kook- en rookdemonstraties met kersenhout uit de boomgaard. 

Wanneer? zondag 6 april 2013
Hoe laat? van 11.00 – 17.00 uur

Waar? De Heische Hoeve, Heideweg 1a Loosbroek
Wat kost het? Toegang is gratis

Standhouders kunnen gratis deelnemen door onderstaand webformulier in te vullen. U krijgt dan een tafel beschikbaar om uw product uit te stallen. Uiteraard mag u ook zelf een kraampje meenemen. Bij goed weer is de markt deels buiten, bij minder weer is het helemaal binnen. Hebt u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Dennis Hurkmans van De Heische Hoeve via 0413-229153 of d.hurkmans@heischehoeve.nl 

LET OP: Voorwaarde voor deelname is wel dat de inzending/stand duidelijk met de kernwoorden boeren, fruit, kersen, lente, streekproducten, natuur, Maashorst of culinair te maken heeft!

Bedrijfsnaam/Organisatie :
     
Contactpersoon :
     
Emailadres :
     
Telefoonummer (mobiel) :
     
Aantal gewenste tafels van 3x1m :
     
Neemt u een eigen stand mee? :   Ja  Nee
     
Wilt u binnen of buiten staan? :   Binnen  Buiten
     
Overige opmerkingen :
     
   

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       
     

 

Nieuwsmeer nieuws >>

De Heische Hoeve in nationale Food100

De Heische Hoeve in nationale Food100

zondag 03 september 2023

Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. De…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč