Over ons

De Heische Hoeve

 

De Heische Hoeve is een actieve streekproductenboerderij waar gasten actief kunnen genieten van een unieke foodbeleving op het platteland van Brabant. De combinatie van een voedselbos, fruitteelt, een moestuin, een forelvijver, een imkerij, akkerbouw, wijnbouw maakt het een feest om alleen al een wandeling over het landgoed te maken. 

Deze mooie producten worden ook op eigen boerderij verwerkt tot heerlijke boerderijdelicatessen. In o.a. een eigen whiskystokerij, mosterdmolen,  bierbrouwerij en bottelarij maken de boerderij uniek in zijn soort. Daarnaast zijn er op het prachtig aangelegde landgoed 3 zalen en 28 hotelkamers voor groepsevenementen, vergaderingen, bedrijfsuitjes en bruiloften.

Duurzaam boeren
De Heische Hoeve minimaliseert haar footprint. We wachten niet tot morgen als het vandaag al duurzamer kan! Onze medewerkers ondertekenen allemaal het Heische Hoeve Manifest als ze bij ons komen werken.

We telen onze producten duurzaam. De gebouwen zijn energieneutraal, er zijn 400 zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, en het wagenpark is elektrisch. Verder rijdt de tractor op blauwe diesel én hebben we biopropaan. Daarnaast werken we zoveel mogelijk circulair met streekproducten en minimaliseren we foodwaste: de bierbostel van de whiskystokerij gaat naar de varkensboer die ons weer speklapjes terug levert. En we verwerken onze bierbostel ook tot duurzame bouwmaterialen.

 
Dennis Hurkmans & Ezra Leeger met hun dochter in het gerstveld
 
De Heische Hoeve is eigendom van Dennis Hurkmans & Ezra Leeger. De hoeve heeft een geschiedenis die begint rond de crisisjaren aan het begin van de 20e eeuw als in het kader van de werkverschaffing bossen ontgonnen worden door werklozen om in gebruik te nemen als akkerland. De gronden van De Heische Hoeve zijn dan ook nog woeste gronden en worden ontgonnen. Deze ontgonnen akker wordt in de jaren ’70 gekocht door de opa van Dennis die een gemengd bedrijf heeft met veeteelt, akkerbouw en fruitteelt.
 
 
Als de vader van Dennis eind jaren ’70 zijn baan verliest in de oliecrisis, besluiten de ouders van Dennis een boerderij te beginnen op de plek waar nu De Heische Hoeve staat. Van crisis naar kans. Ze beginnen dan met varkens, zoals veel boerenzonen en -dochters op de arme zandgronden in Brabant doen. Dat gaat 20 jaar goed, tot in 1997 de varkenspest huishoudt in Brabant. Een keerpunt voor Brabant en een keerpunt voor de familie. Ze besluiten te stoppen met de boerderij en wederom een crisis om te vormen tot een kans.
 
Na een grootscheepse verbouwing die in eigen beheer wordt uitgevoerd en ruim 3 jaar duurt gaat De Heische Hoeve open in 2002 als een vergaderboerderij waar bedrijven terecht kunnen voor vergaderingen, trainingen en bedrijfsuitjes. Dennis & Ezra hebben de boerderij inmiddels overgenomen en verder uitgebreid. En De Heische Hoeve is inmiddels ook weer een actieve boerderij. In 2007 is een tweede boerderij aangekocht waar in eerste instantie ook kersen werden geteeld en inmiddels gewerkt wordt aan de bouw van een gespecialiseerde whiskystokerij.  
 
   
 
 
 
 
De Heische Hoeve ligt aan de rand van Natuurgebied de Maashorst en de andere boerderij van Dennis en Ezra ligt er zelfs midden in. Dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant heeft ook een agrarische natuurvereniging “De Maashorstboeren”, waar Dennis en Ezra bij zijn aangesloten. Deze actieve club van boeren, burgers en buitenlui in en om de Maashorst is zeer begaan met het ontwikkelen en promoten van streekproducten. Ook Dennis en Ezra proberen daar een steentje aan bij te dragen. 
 
Daar waar de roots van Dennis op de boerderij liggen, heeft Ezra geen enkele boerderijervaring van huis uit. Inmiddels heeft Ezra een blog met de titel “Klompen en Naaldhakken” waarin zij regelmatig schrijft over haar belevenissen op de boerderij en over het boerenleven, bezien door de bril van een frisse, eigenzinnige en creatieve dame, die het Brabantse Boerenleven soms met verwondering gade slaat.
 
 
 

De Heische Hoeve BV

Heideweg 1a

5472 LC Loosbroek

0413-229153

www.heischehoeve.com

info@heischehoeve.nl

 

KVK 17115564

BTW NL81.47.28.054.B01

IBAN NL12RABO0129807664

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       
     

 

Nieuwsmeer nieuws >>

De Heische Hoeve in nationale Food100

De Heische Hoeve in nationale Food100

zondag 03 september 2023

Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. De…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč