Over ons

De Heische Hoeve

 
De Heische Hoeve is het bedrijf van Dennis Hurkmans & Ezra Leeger. Deze echtelieden steken al meer dan 15 jaar ziel en zaligheid in hun onderneming met als doel om gasten te laten genieten van een unieke beleving op het platteland van Brabant. De combinatie van een kersenteeltbedrijf met distilleerderij en proeflokaal en een gastvrije vergaderboerderij met 26 hotelkamers aan de rand van natuurgebied De Maashorst is uniek in zijn soort.
 
Dennis Hurkmans & Ezra Leeger in hun boomgaard met op de voorgrond de echte ouderwetse Udense Spaansche kersen, 2010
 
De Heische Hoeve heeft een geschiedenis die begint rond de crisisjaren aan het begin van de 20e eeuw als in het kader van de werkverschaffing bossen ontgonnen worden door werklozen om in gebruik te nemen als akkerland. De gronden van De Heische Hoeve zijn dan ook nog woeste gronden en worden ontgonnen. Deze ontgonnen akker wordt in de jaren ’70 gekocht door de opa van Dennis die een gemengd bedrijf heeft met veeteelt, akkerbouw en fruitteelt.
 
Ties & Drieka Ketelaars met gezin, meid en knecht in hun boomgaard, 1944
 
Eind jaren ’70 starten de ouders van Dennis een boerderij op de plek waar nu De Heische Hoeve staat. Ze beginnen dan met varkens, zoals veel boerenzonen en -dochters op de arme zandgronden in Brabant doen. Dat gaat 20 jaar goed, tot in 1997 de varkenspest huishoudt in Brabant. Een keerpunt voor Brabant en een keerpunt voor de familie. Ze besluiten te stoppen met de boerderij en het complex om te bouwen tot een vergaderboerderij waar bedrijven terecht kunnen voor vergaderingen, trainingen en bedrijfsuitjes.  
 
Na een grootscheepse verbouwing die in eigen beheer wordt uitgevoerd en ruim 3 jaar duurt gaat De Heische Hoeve open in 2002. Dennis & Ezra hebben de boerderij inmiddels overgenomen en verder uitgebreid. En De Heische Hoeve is inmiddels ook weer een actieve boerderij. Op 3.5 hectare (7 voetbalvelden) worden heerlijke zoete kersen geteeld. In 2007 is een tweede boerderij aangekocht waar ook kersen worden geteeld.  
 
   
 
Deze kersen gaan naar de supermarkt, maar worden in het seizoen ook verkocht bij De Heische Hoeve. De regio rond Uden stond medio vorige eeuw wijd en zijd bekend om haar kersen. Oude rassen als Udense Zwarte, Udense Spaansche en Bastaard Dikke getuigen nog van die periode. Rond 1960 stonden er hier net zoveel kersenboomgaarden als nu in heel Nederland. En 96% van de kersen in de Nederlandse supermarkten is import, dus de kersenteelt biedt ook boeren weer een hernieuwd perspectief.  Vanwege de kersenteelt hebben Dennis en Ezra bij De Heische Hoeve inmiddels ook een Distilleerderij en een Proeflokaal met boerderijwinkel gebouwd. Op deze unieke locatie kunnen mensen Proeven van Lokale producten en genieten van mooie kersenlikeuren en aanverwante streekproducten die ook de basis vormen voor de keuken van De Heische Hoeve en van de keuken van het Proeflokaal.
 
 
De Heische Hoeve ligt aan de rand van Natuurgebied de Maashorst en de andere boerderij van Dennis en Ezra ligt er zelfs midden in. Dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant heeft ook een agrarische natuurvereniging “De Maashorstboeren”, waar Dennis en Ezra bij zijn aangesloten. Deze actieve club van boeren, burgers en buitenlui in en om de Maashorst is zeer begaan met het ontwikkelen en promoten van streekproducten. Ook Dennis en Ezra proberen daar een steentje aan bij te dragen. 
 
Daar waar de roots van Dennis op de boerderij liggen, heeft Ezra geen enkele boerderijervaring van huis uit. Inmiddels heeft Ezra een blog met de titel “Klompen en Naaldhakken” waarin zij regelmatig schrijft over haar belevenissen op de boerderij en over het boerenleven, bezien door de bril van een frisse, eigenzinnige en creatieve dame, die het Brabantse Boerenleven soms met verwondering gade slaat.
 
In 2009 schreef weekblad Elsevier een leuk achtergrondartikel over De Heische Hoeve. Klik hier om dat artikel te lezen >>
 
 

De Heische Hoeve BV

Heideweg 1a

5472 LC Loosbroek

0413-229153

www.heischehoeve.com

info@heischehoeve.com

 

KVK 17116411

BTW NL81.47.28.054.B01

IBAN NL12RABO0129807664

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

 
 

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

   Werkdagen 7.30 - 21.00 uur  
     
    Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
       
  E-mail info@heischehoeve.nl  
       
  Telefoon 0413-229153  
 

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Duurzaamheid loont

Duurzaamheid loont

dinsdag 03 december 2019
We zijn de afgelopen jaren met enige regelmaat de bietenbrug op gegaan als ondernemer. We hebben daar gelukkig wel steeds wat van geleerd. En gelukkig mislukt ook niet alles. Succes is tenslotte één keer vaker opstaan dan je valt. Ons ondernemerschap wordt gekenmerkt door wat iemand wel eens 'vooruitstruikelen'… Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč