Over ons

De Heische Hoeve

 
De Heische Hoeve is het bedrijf van Dennis Hurkmans & Ezra Leeger. Deze echtelieden steken al 20 jaar ziel en zaligheid in hun onderneming met als doel om gasten te laten genieten van een unieke foodbeleving op het platteland van Brabant. De combinatie van een moestuin, voedselbos, fruitteelt, akkerbouw, wijnbouw én verwerking van streekproducten tot en met een eigen mosterdmolen, imkerij, zeepziederij, bierbrouwerij en whiskystokerij maken de boerderij uniek in zijn soort. Daarnaast zijn er op het prachtig aangelegde landgoed 3 zalen en 28 hotelkamers voor groepsevenementen, vergaderingen en bedrijfsuitjes en er zijn camperplaatsen.

Duurzaam boeren
De Heische Hoeve minimaliseert haar footprint. We telen onze producten duurzaam. De gebouwen zijn energieneutraal, er zijn 400 zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, en het wagenpark is elektrisch. Verder rijdt de tractor op blauwe diesel én hebben we biopropaan. Daarnaast werken we zoveel mogelijk circulair met streekproducten en minimaliseren we foodwaste: de bierbostel van de whiskystokerij gaat naar de varkensboer die ons weer speklapjes terug levert. En we verwerken onze bierbostel ook tot duurzame bouwmaterialen.
 
Dennis Hurkmans & Ezra Leeger met hun dochter in het gerstveld
 
De Heische Hoeve heeft een geschiedenis die begint rond de crisisjaren aan het begin van de 20e eeuw als in het kader van de werkverschaffing bossen ontgonnen worden door werklozen om in gebruik te nemen als akkerland. De gronden van De Heische Hoeve zijn dan ook nog woeste gronden en worden ontgonnen. Deze ontgonnen akker wordt in de jaren ’70 gekocht door de opa van Dennis die een gemengd bedrijf heeft met veeteelt, akkerbouw en fruitteelt.
 
Ties & Drieka Ketelaars met gezin, meid en knecht in hun boomgaard, 1944
 
Eind jaren ’70 starten de ouders van Dennis een boerderij op de plek waar nu De Heische Hoeve staat. Ze beginnen dan met varkens, zoals veel boerenzonen en -dochters op de arme zandgronden in Brabant doen. Dat gaat 20 jaar goed, tot in 1997 de varkenspest huishoudt in Brabant. Een keerpunt voor Brabant en een keerpunt voor de familie. Ze besluiten te stoppen met de boerderij.
 
Na een grootscheepse verbouwing die in eigen beheer wordt uitgevoerd en ruim 3 jaar duurt gaat De Heische Hoeve open in 2002 als een vergaderboerderij waar bedrijven terecht kunnen voor vergaderingen, trainingen en bedrijfsuitjes.  Dennis & Ezra hebben de boerderij inmiddels overgenomen en verder uitgebreid. En De Heische Hoeve is inmiddels ook weer een actieve boerderij. In 2007 is een tweede boerderij aangekocht waar in eerste instantie ook kersen werden geteeld en inmiddels gewerkt wordt aan de bouw van een gespecialiseerde whiskystokerij.  
 
   
 
 
 
 
De Heische Hoeve ligt aan de rand van Natuurgebied de Maashorst en de andere boerderij van Dennis en Ezra ligt er zelfs midden in. Dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant heeft ook een agrarische natuurvereniging “De Maashorstboeren”, waar Dennis en Ezra bij zijn aangesloten. Deze actieve club van boeren, burgers en buitenlui in en om de Maashorst is zeer begaan met het ontwikkelen en promoten van streekproducten. Ook Dennis en Ezra proberen daar een steentje aan bij te dragen. 
 
Daar waar de roots van Dennis op de boerderij liggen, heeft Ezra geen enkele boerderijervaring van huis uit. Inmiddels heeft Ezra een blog met de titel “Klompen en Naaldhakken” waarin zij regelmatig schrijft over haar belevenissen op de boerderij en over het boerenleven, bezien door de bril van een frisse, eigenzinnige en creatieve dame, die het Brabantse Boerenleven soms met verwondering gade slaat.
 
In 2009 schreef weekblad Elsevier een leuk achtergrondartikel over De Heische Hoeve. Klik hier om dat artikel te lezen >>
 
 

De Heische Hoeve BV

Heideweg 1a

5472 LC Loosbroek

0413-229153

www.heischehoeve.com

info@heischehoeve.nl

 

KVK 17115564

BTW NL81.47.28.054.B01

IBAN NL12RABO0129807664

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       
  Telefoon 0413-229153  
 

Bus Whisky Whiskystokerij

Op het terrein van De Heische Hoeve bevindt zich de whiskystokerij & slijterij van Bus Whisky. 7 dagen per week geopend voor rondleidingen om 13.30 en 16.00 uur. Lees meer>>
 

Boerderijrestaurant

Het charmante en sfeervol ingerichte boerderijrestaurant van Bus Whisky op De Heische Hoeve heeft een menukaart met vrijwel uitsluitend streekproducten. Lees meer >>
 

Boerderijwinkels

De Heische Hoeve heeft naast haar online boerderijwinkel ook 2 fysieke boerderijwinkels. Een op de boerderij in Loosbroek en een in de binnenstad van 's-Hertogenbosch
 

Boerderijcamping

Op het terrein van De Heische Hoeve bevindt zich ook de minicamping met 25 plaatsen. Door de ANWB uitgeroepen tot een van de 5 meest bijzondere minicampings van Nederland.
 

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Vacature zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38 uur)

Vacature zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38 uur)

dinsdag 27 april 2021

Zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38 uur)

We horen je denken: ‘een leuke baan in een boerderijwinkel in de binnenstad van 's-Hertogenbosch? Jaja…’ Ja, echt wel! De állerleukste zelfs. En het is niet zomaar een baan. Je krijgt uitdagende en belangrijke taken en alle ruimte om zelf…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč