Boerderijrestaurant

Maak kennis met ons boerderijrestaurant via onderstaande movietrailer:

Een whiskystokerij heeft traditioneel een eigen proeflokaal. Maar bij Bus Whisky staat Proef Lokaal ook voor genieten van streekproducten met farm-to-table cuisine. Het charmante en sfeervol ingerichte boerderijrestaurant van Bus Whisky heeft een wisselend menu met vrijwel uitsluitend streekproducten. We verwerken producten van eigen boerderij en voedselbos en kopen daarnaast elke week in bij maar liefst tweeëntwintig lokale collega boeren, vissers en ambachtelijke toeleveranciers, die we in ons menu graag aan je voorstellen.

Geen vaste menukaart

Wij werken heel nauw met onze leveranciers samen en stellen aan de hand van hun aanbod wekelijks een menu samen. Zo spelen we perfect in op de seizoenen en het aanbod van moeder natuur. Onze koks gaan zelf naar de boerderij om daar een stier of koe uit te kiezen die voor ons wordt geslacht. We verwerken dat dan 'van kop tot kont'. We proberen alles te verwerken wat van het land komt. We geven juist waarde aan producten die anders onbedoeld tot afval of bijproduct worden bestempeld, door bijvoorbeeld ook de schil of pit te gebruiken. We verwerken alles om voedselverspilling tot een minimum te beperken en onze voetafdruk te minimaliseren. En daar is onze menukaart dus ook helemaal op gebaseerd. 

Beste uit de Bus 

Ons wisselende menu bestaat uit een proeverij van een aantal verschillende kleine voorgerechten die origineel gepresteerd worden op een whiskyduig. Bij de hoofdgerechten kun je kiezen uit vlees, vis En ook het nagerecht bestaat weer uit allemaal kleine gerechten zodat je van alles wat kunt proeven.

Groene kaart

We hebben daarnaast een groene kaart die standaard vegan, lactose- en glutenvrij is. Dat is een vergelijkbaar weekmenu met een proeverij met kleine voorgerechtjes, keuze uit twee hoofdgerechten en een proeverij van dessertjes. Al deze culinaire gerechtjes zijn kleine smaakexplosies. Uiteraard wordt op verzoek ook graag met andere dieetwensen en allergenen rekening gehouden. 

Voedselbos & moestuin

Ons eigen voedselbos is een plek waar we de natuur voor een groot deel zijn gang laten gaan. Veel van onze mensen in de bediening steken zelf ook regelmatig de helpende hand toe in het voedselbos en de moestuin en kunnen je er dus veel over vertellen. Hoe mooi is het dat onze koks ’s morgens een wandeling kunnen maken door het voedselbos en dat tijdens deze wandeling door creativiteit nieuwe gerechten ontstaan die dezelfde avond al gepresenteerd worden in ons menu? Dat is de ambitie van onze koks en daar werken we hard aan.

Huisgebrouwen drankjes

Naast de huis gestookte whisky worden ook de meeste andere dranken van onze drankenkaart op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld. Van huis gebrouwen bieren van eigen brouwgerst en cider van eigen appels tot zelf gebottelde craft soda's. En niet te vergeten de huis gestookte eau-de-vie en huisgemaakte likeuren met fruit uit eigen voedselbos. We hebben zelfs een eigen koffiebranderij en een theeplantage op de boerderij. Ons boerderijrestaurant is qua drank vrijwel helemaal zelfvoorzienend, met uitzondering van de wijnen. Want hoewel we zelf ook een kleine wijngaard hebben, verrassen we je graag met een van de wijnen op onze wijnkaart, allemaal afkomstig van collega wijnboeren uit Nederland én van Nederlandse wijnboeren 'uit den vreemde'. 

Ons boerderijrestaurant is 7 dagen per week geopend voor diner vanaf 15.30 uur. We zijn vaak vol geboekt, dus je moet echt vooraf reserveren. We zijn op zaterdag en zondag ook geopend voor  lunch vanaf 11.30 uur. Reserveren kan heel eenvoudig online via onderstaande link:

KLIK HIER OM EEN TAFEL TE RESERVEREN

TIP: Je kunt ook blijven slapen bij Bus Whisky: we hebben leuke whiskydeals inclusief rondleiding, diner en overnachting + ontbijt

Adresgegevens:
Bus Whisky Distillers | Boerderijrestaurant
Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
restaurant@buswhisky.com

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Bus Whisky wint weer goud in Azië

Bus Whisky wint weer goud in Azië

woensdag 23 maart 2022

“Gouden medaille bij China Wine & Spirits awards”

Eind 2019 werd Bus Whisky succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up uit tot de tweede whiskyproducent van Nederland. Dennis Hurkmans en Ezra Leeger zijn eigenaren van de Loosbroekse whiskystokerij. Hun…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.