De Heische Hoeve start aanleg voedselbos

De Heische Hoeve start aanleg voedselbos

vrijdag 16 augustus 2019

De Heische Hoeve gaat één van de 5 nieuwe voedselbossen aanleggen in Noord-Brabant op initiatief van Stichting Agroforestry Zuid Nederland, de Brabantse Milieufederatie en verschillende Brabantse organisaties en overheden. Vanaf komend jaar wordt er op de Heische Hoeve 0,5 hectare voedselbos aangelegd. Dat is afgesproken in het Koepelplan voedselbossen Noord-Brabant. De eerste bomen en struiken worden komende winter aangeplant. 

Stel je eens voor dat je in een prachtig bos loopt: om je heen is alles groen, planten groeien op elk beschikbaar plekje. Je hoort vogels en een stromende beek. Zo’n bos zou eetbaar kunnen zijn als we het zelf zouden aanplanten, met de natuur als voorbeeld. Er ontstaat de laatste jaren meer en meer aandacht voor voedselbossen. En terecht. Voedselbossen leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem. De bossen binden CO2 in het hout en de boden, daarnaast houden ze water vast. Kortom: een mooi voorbeeld van natuur-inclusieve landbouw. 

Het voedselbos op De Heische Hoeve wordt wordt ingericht op productie en beleving. Onze gasten kunnen in het voedselbos gaan wandelen en beleven. De Heische Hoeve heeft bovendien veel ervaring met het verwerken van fruit en groenten en we willen nieuwe streekproducten lanceren met de oogst uit het voedselbos. Onze eerste medewerkers hebben inmiddels de opleiding tot 'voedselboswachter' succesvol afgerond. 

Wil je meer weten over voedselbossen? Klik dan hier >>

 
 

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

   Werkdagen 7.30 - 21.00 uur  
     
    Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
       
  E-mail info@heischehoeve.nl  
       
  Telefoon 0413-229153  
 

 

Nieuwsmeer nieuws >>

Viruscrisis... of kans?

Viruscrisis... of kans?

zondag 15 maart 2020

23 jaar geleden werd onze boerderij getroffen door een heftig virus: de varkenspest. Een crisis die aan de rest van Nederland grotendeels voorbij ging, maar voor ons huis en haard op het spel zette. En toch... Uiteindelijk ontstonden uit deze crisis ook nieuwe nog mooiere bedrijven op het erf van de boerderij, waaronder De Heische Hoeve .

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč