De Heische Hoeve in nationale Food100

De Heische Hoeve in nationale Food100

zondag 03 september 2023

Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. De lijst wordt elk jaar samengesteld door een onafhankelijke en deskundige jury. 

Samen voor een beter voedselsysteem
Het voedselsysteem van nu is volgens de Food100 organisatie niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. Ongezonde eetgewoonten, verlies aan biodiversiteit, ongelijke machtsverhoudingen en klimaatopwarming zijn volgens de club uit Ede slechts een greep uit de enorme hoeveelheid ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Gelukkig staan er mensen op die geloven in beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Zonder hen geen verandering. Food100 wil hen aanmoedigen en een podium bieden. Mede-eigenaar Dennis Hurkmans is er blij mee: “Het is een mooi compliment dat we podium krijgen en als één van de 100 gamechangers in food van Nederland worden gezien”. 

Noord-Brabant blijkt een hotspot voor food en een goede voedingsbodem voor de verschilmakers van de toekomst. Dit jaar staan er maar liefst 17 Brabantse voedselveranderaars in de lijst. Dennis Hurkmans: “Geen idee wie ons genomineerd heeft, maar zeer gewaardeerd! Ons hele team van whiskystokers tot bierbrouwers, van chefs de cuisine tot food designers en van permacultuurspecialisten tot voedselboswachters en al die andere geweldige collega’s: zij verdienen dit compliment! We hebben in de afgelopen jaren de beste mensen in hun vakgebied aan ons weten te binden en dankzij hun inzet kunnen we de wereld een klein stukje mooier en duurzamer maken. En we zijn echt nog maar net begonnen. Samen eten en drinken we de wereld mooier. Te beginnen in Brabant!”


Roel Schutten, directeur van Agrifood Capital reikt de Food100 prijs uit aan Dennis Hurkmans
Fotocredits Agrifood Capital

 

 

Image for

 

De Heische Hoeve, meer weten? Bel 0413-229153

  E-mail info@heischehoeve.nl    
       
     

 

Nieuwsmeer nieuws >>

De Heische Hoeve in nationale Food100

De Heische Hoeve in nationale Food100

zondag 03 september 2023

Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. De…

Lees meer >>

Wij mochten eerder werken voor o.a.

  • ‚Äč